Vloeibare dakbedekking PU

Dak renovatie met vloeibare dakbedekking PU

Aangebrachte vloeibare dakbedekking

Vloeibare dakbedekking

Kleijn Coatings Breda heeft met deze vloeibare dakbedekking een één-component (alifatische) polyurethaan (PU), welke uithardt met de vochtigheid in de atmosfeer. Het produceert een zeer elastisch membraan met een sterke hechting op vele soorten ondergronden. Het is gebaseerd op pure elastomeren en hydrofobe alifatische harsen plus speciale anorganische vulstoffen, die resulteren in een uitstekende resistentie tegen mechanische,- chemische,- en thermische belasting. Het product is bestand tegen UV en biedt weerstand tegen de natuurlijke elementen.

De vloeibare dakbedekking is naadloos aan te brengen op de bestaande ondergrond. Bij een dak renovatie met dit vloeibaar systeem is het eindresultaat een naadloze dakbedekking zonder vezels of kunststof versterkende matten.

Aanbrengproces

De dakbedekking kan zowel op horizontale als op verticale vlakken uitstekend worden aangebracht. Dit vloeibare daksysteem bestaat uit 2 of 3 lagen.

Aanbrengen vloeibare dakbedekking

Eerst wordt er een hechtlaag in de vorm van een primer aangebracht. Deze primer heeft uitstekende hechtingseigenschappen en zorgt ervoor dat het dak een waterdichte onderlaag krijgt. Hierdoor kan zelfs het meest slechte dak behandeld worden. Zelfs daken met lekkages en scheuren kunnen behandeld worden met deze dakbedekking. Vanwege de uitstekende hechtingseigenschappen zijn aansluitingen op doorvoeren, dakkapellen, opstaande randen en andere onderbrekingen bovendien geen probleem.

Na de primerlaag volgen 1 of 2 lagen van de vloeibare dakbedekking. Wanneer de dakrenovatie is uitgevoerd bent u verzekerd van een zeer elastische waterdichte dakbedekking die tevens bestand is tegen temperaturen van -40 tot 80 °C.

Eigenschappen vloeibare dakbedekking

Er is geen andere dakbedekking die dezelfde elasticiteit heeft als de vloeibare dakbedekking van Kleijn Coatings Breda. De hoge kwaliteit en elasticiteit van de dakbedekking zorgt ervoor dat de kans op scheuren en lekkages verminderd. De kwaliteit/ prijs verhouding is dan ook zeer goed.

Door onze intensieve testen is de verwachte levensduur van onze vloeibare PU dakbedekking tussen de 25 tot 40 jaar. Eventuele tussentijdse reparaties kunnen simpel en snel worden uitgevoerd! Het product is getest volgens de hoogste huidige Europese standaard (ETAG 005:2000) en heeft een ETA keuring / CE keurmerk.

Aanbrengen van vloeibare dakbedekking

De daken kunnen door ons wit worden gecoat waardoor veel voordelen ontstaan. 80% van de zonnestralen worden weerkaatst waardoor de onderliggende ruimtes met 5 tot 7 graden koeler worden. Airco systemen hebben hierdoor ook minder energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken of hoeven helemaal niet meer te draaien! Het bespaard een hoop energiekosten aangezien het in de winter nog steeds de warmte vast houdt en in de zomer zorgt voor koelere ruimtes. Wie kiest voor een wit dak levert dus de bijdrage in strijd tegen de opwarming van de aarde.

Uw dak wordt gerenoveerd met een kwalitatief hoogwaardig product met een goede prijs kwaliteit verhouding en daarnaast heeft u alle voordelen van de eigenschappen van de vloeibare dakbedekking ten opzichte van de alternatieve systemen. Onze vloeibare, witte dakbedekking heeft vele voordelen en is een beter alternatief voor de traditionele dakbedekkingen.

Druk op de knoppen en vergelijk de vloeibare dakbedekking PU ook eens met andere dakbedekkingen en zie wat voor voordelen het heeft ten opzichte van deze dakbedekkingen:

Nogmaals de voordelen op een rij:

Uitstekende hechting op vrijwel elk type ondergrond, met of zonder het gebruik van speciale primers.

Uitstekende weerstand tegen weersinvloeden.

Max. operationele temperatuur van 80 graden Celsius met een piek temperatuur van 200 Celsius.

Weerstand tegen koude: de film blijft elastisch, zelfs tot -40 graden Celsius

Uitstekende mechanische eigenschappen, een hoge trek,- en scheursterkte en hoge slijtvastheid.

Goede chemische weerstand, niet-giftig na volledige uitharding.

Waterdamp transmissie: de film ademt, dus er is geen accumulatie van vocht onder het oppervlak.

Speciale Primers beschikbaar voor vrijwel elke ondergrond.

Speciale additieven, zoals Accelerator, zijn beschikbaar voor snelle uitharding.

Door onze intensieve testen is de levensduur van dak coating tussen de 20 tot 40 jaar.

Tussentijdse reparaties kunnen simpel en snel worden uitgevoerd!!!

Voor fabrieken

Ook voor fabrieken met gevaarlijke stoffen waar geen vuur in de buurt mag komen is de coating ideaal om projecten te renoveren omdat er in vergelijking met bestaande oplossingen geen vuur aan te pas komt.

Een dak renovatie met de vloeibare dakbedekking PU kan worden uitgevoerd op de volgende ondergronden

 • Beton
 • Badkamers
 • Metaal
 • Asfalt membranen
 • Parkeerplaatsen
 • Irrigatie kanalen
 • Gips,- en cement platen
 • Veranda’s en Balkons
 • EPDM membranen
 • Stadions
 • Hout, glas, tegels, mozaïeken, natuursteen
 • Kunststoffen, epoxy, polyurethaan, acryllaat
 • Bitumen dakbedekking
 • Polyurethaan isolatieschuim
 • Daken
 • Vezelcement
 • Tanks
 • Brug-platforms
Vraag vrijblijvend een offerte aan.
error: Content is protected!