Energiebesparing

De isolatie van de 21ste eeuw!

Het renoveren van platte daken legt misschien niet direct de connectie met comfort binnenin het gebouw. Maar die connectie is er zeker. In de industriële en commerciële sector geeft men vaak veel geld uit aan het koelen van de gebouwen door aircosystemen, vooral in de hete zomermaanden. Er worden dan aircosystemen op het plat dak geplaatst. Men vergeet alleen dat de temperatuur op het dak, vaak bitumen daken, oploopt tot 85 °C. Het kost de Aircosystemen gigantisch veel energie en dus geld om die lucht weer koel in het gebouw te krijgen.

Het is bewezen dat de energiekosten voor het koelen van gebouwen in de zomer vier keer zo hoog zijn dan de energiekosten voor het verwarmen van gebouwen in de winter.

Voor particulieren, bedrijven, gemeentes, woningbouwcoöperaties en fabrieken met hoge airco en energie kosten is het aanbrengen van onze Supertherm coating de oplossing om deze kosten te verminderen. De werkzame keramieken in de coating zorgen ervoor dat het gebouw koeler blijft in de zomer en daardoor de aircosystemen minder hard hoeven te draaien. Omdat de lucht boven de daken koeler blijft heeft het aircosysteem minder energie nodig om de temperatuur van de lucht die het opzuigt te verlagen

Supertherm

Onze Supertherm coating bevat 4 unieke keramieken om 95% van de warmte straling veroorzaakt door zonlicht bestaande uit zichtbaar licht, Ultraviolet (UV) en Infrarood (IR) te reflecteren. Twee van de keramieken zijn reflecterend, een derde fungeert als een vacuüm en een vierde stopt IR-straling

Super Therm is een water gedragen combinatie van hoogwaardige alifatische urethanen, acrylaten, harsen en overige toevoegingen die een sterke, flexibele afwerklaag vormen. Het is geoptimaliseerd voor zowel prestaties als duurzaamheid. Super Therm is een dampdoorlatend, waterdicht en flexibel membraan dat uitzetting en werking van een dak reduceert. Daarnaast voorkomt het roest problematiek en veroudering van het dak. Bovendien emitteert Supertherm 92% van zijn oppervlaktewarmte dankzij de extreme lage densiteit van deze unieke combinatie keramische partikels.

Dit alles maakt Supertherm coating een volwaardig water dichtende en isolerende coating. Dit in tegenstelling tot andere “verven” die slechts 1 enkel keramisch element hebben. De oppervlakte na applicatie zal licht gekorreld zijn.

Voordelen:

Reflecteerd 95% van de zonnestraling.

Energiebesparingen van 20-70% op koelingkosten.

Grotere besparingen op koelcontainers en gebouwen zijn mogelijk.

Relatief dun. De dikte van een credit card.

Reflecteerd 68% van geluidsgolven en draagt daarmee bij aan een betere geluidisolatie.

Klasse A brand certificatie.

In het geval van brand zal Super Therm de verspreiding van vuur voorkomen en niet bijdragen aan de brand.

Voorkomt meeldauw- en schimmelvorming.

In het geval van brand zal Super Therm de verspreiding van vuur voorkomen en niet bijdragen aan de brand.

USDA goedgekeurd voor gebruik in voedsel preparatie ruimtes.

Milieuvriendelijk.

In het geval van brand zal Super Therm de verspreiding van vuur voorkomen en niet bijdragen aan de brand.

Gebruik:

Industrieel en commercieel.

Reduceert energiekosten en verhoogt het comfort

Door daken en muren zowel binnen als buiten te behandelen en zo warmte binnen te houden in de winter en te weren gedurende de zomer.

Ter isolatie van koel- en vriesruimten.

Verminderen van brandstofkosten van koeltransport vrachtwagens.

Bescherming van bederfelijke waar door het behandelen van de transportcontainers.

Isoleren van gas- en olieopslagtanks

Ter verhoging opslagcapaciteit en preventie van warmte opbouw.

Isolatie van hete en /of koude pijpleidingen.

Voorkomen van condensatie op oppervlakken zoals scheepswanden en pijpleidingen.

Isolatie van AC Units voor efficiëntere werking.

Kevin Kleijn

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

error: Content is protected!