Algemene informatie vloeren

Onderhoudsadvies

Hoe onderhoud je een vloeibaar vloersysteem? De vloer coating systemen van Kleijn Coatings Breda zijn onderhoudsarm, maar de vloeren dienen uiteraard wel schoongemaakt te worden. De vloer is naadloos en vloeistofdicht en dus gemakkelijk schoon te maken en houden. Dit scheelt u een hoop tijd en energie. Hier hebben we enkele algemene adviezen voor het onderhouden en beschermen van uw vloer:

  • Plaats viltjes onder de stoelen en meubels en zorg dat u de meubels niet verschuift maar optilt wanneer u ze wilt verplaatsen.
  • Mocht er een bureaustoel in de kamer staan zorg er dan voor dat u er een transparante mat onder legt of kies een bureaustoel met zachte wielen.
  • Zorg dat er bij de voor en achterdeur een mat ligt zodat de kans op het binnenlopen van steentjes, zand en vuil geminimaliseerd wordt.
Particulier
Vloeren

Het aanbrengproces

Hoe wordt een vloeibaar vloersysteem aangebracht? Het aanbrengen van een coatingvloer neemt, afhankelijk van het systeem, een aantal dagen in beslag. Dit heeft te maken met de verschillende lagen die worden aangebracht met de daarbij horende droog tijden. Tijdens het voortraject bespreken wij duidelijk met u wat de stappen zijn en wat er verwacht kan worden. Wij maken samen met u afspraken over de uitvoering, zo staat u niet voor verassingen.

Kleurvoorbeelden

Welke kleuren zijn er mogelijk met een vloeibaar vloersysteem? In principe zijn alle kleuren beschikbaar zolang er maar een kleurcode van bekend is. Vaak wordt er gekozen uit een RAL kleur. Elke kleur kan in velen verschillende tinten besteld worden. Kijk dus eerst goed voordat u een keuze maakt. Kijkt u eens op www.ralkleuren.com en mocht u er dan nog steeds niet uit komen kunnen wij u altijd een beetje helpen met het maken van een gewenste kleurkeuze.

Prijs m² gietvloer

Wat kost een vloeibaar vloersysteem? De prijs voor een giet- en coatingvloer wordt door meerdere factoren bepaald. Het aantal vierkante meters van het oppervlak, de staat van de huidige ondervloer en de arbeidskosten zijn voor een groot deel bepalend voor de prijs. Een vloer met een slechte ondergrond met beschadigingen of andere mankementen heeft meer bewerkingen nodig dan een vloer met een goede ondergrond en is dus hoger in prijs per vierkante meter. Zo heeft een vloer met een groter oppervlak omgerekend een voordeligere vierkante meter prijs dan een vloer met een klein oppervlak. Het is dus van groot belang dat wij deze informatie verkrijgen door het doen van een inspectie, pas dan is de m² prijs te bepalen. Zo op voorhand kunnen wij geen exacte prijs noemen.

Bedrijfsvloeren
Parkeergaragevloer

Besef wel dat een vloer constant belast wordt en het dus niet zoals bij een wand of muur even voorzien kan worden van een laagje coating. Een vloer coatingsysteem moet met uiterste precisie worden gelegd met de juiste producten en materialen. Dan ontstaat er een kwalitatief hoogwaardige vloer die jaren mee gaat en weinig onderhoud nodig heeft. Hier hangt een bepaald prijskaartje aan. Er zijn prijsvechters in de markt actief met zeer goedkope tarieven maar dit is vaak niet reëel en hier zitten vaak ogen en haken aan. Zo levert u in op kwaliteit of kan het bedrijf niet leveren wat het beloofd.

Nadat wij uw huidige vloer hebben kunnen beoordelen en alle benodigde informatie binnen hebben, maken wij een offerte op maat aangepast op uw persoonlijke wensen.

Factoren die van invloed zijn op de giet- en coatingvloer prijs:

Emmy Kleijn

Interesse? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Scroll naar boven