Bitumen dakbedekking

Vloeibare dakbedekking vs. bitumen dakbedekking

Wat is Bitumen dakbedekking?

Een bitumen dakbedekking wordt het meest toegepast op een plat dak. Het is ook mogelijk om het toe te passen op een dak met een lichte helling. In de volksmond staat een bitumen dakbedekking ook wel bekend als roofing. Bitumen wordt door de kenmerkende zwarte kleur nog veel verward met teer. Qua samenstelling, oorsprong en toepassingsmogelijkheden is Bitumen ook een compleet ander product. Het is een algemeen erkende en veelvuldig toegepaste bouwstof. Een bitumen dakbedekking is van nature waterdicht. Bitumen heeft een groot scala van toepassingen. Bitumen is een traditionele manier van dak bedekken en is erg achterhaald. 

Nadelen bitumen dakbedekking
Bitumineuze daken hebben daarom een aantal nadelen: Het is zeer brandgevaarlijk, u krijgt een nieuw dak dat straks een milieuprobleem wordt, de levensduur van uw dak is minimaal de helft korter dan een kunststof dak en het materiaal is niet bestand tegen wortelgroei van planten en onkruid (klimop bv.).

Bitumen dakbedekking

Vloeibare dakbedekking is een betere oplossing!

Kleijn Coatings Breda heeft met de vloeibare dakbedekking meerdere kwalitatief hoogwaardige systemen dat een beter alternatief biedt voor de achterhaalde Bitumen dakbedekking. De vloeibare dakbedekking produceert een zeer elastisch membraan met een sterke hechting op vele soorten ondergronden en heeft een uitstekende resistentie tegen mechanische,- chemische,- en thermische belasting. De elasticiteit van de vloeibare dakbedekking is 400% en veel hoger dan de Bitumen dakbedekking. 

Er is geen andere dakbedekking die dezelfde elasticiteit heeft als de vloeibare dakbedekking van Kleijn Coatings Breda. Het product is bestand tegen UV en biedt weerstand tegen de natuurlijke elementen.

In tegenstelling tot de Bitumineuze dakbedekking is de vloeibare dakbedekking naadloos aan te brengen op de bestaande ondergrond en dit resulteert in een dak dat bestaat uit 1 geheeld zonder zwakke plekken. Bij Bitumineuze zijn er nog steeds gelijmde naden die extra kwetsbaar zijn en daarbij komt dat het Bitumen dak en de lijm snel uitdrogen, scheuren en te maken krijgen met craquelé en daardoor wordt de kans op lekkages vergroot.

 De dakbedekking wordt vloeibaar verwerkt en daarom zijn aansluitingen op doorvoeren, dakkapellen, opstaande randen en andere onderbrekingen goed, eenvoudig en effectief mee te behandelen, terwijl bij Bitumen dakbedekking dit apart op maat moet worden gemaakt.

Het aanbrengen van Bitumen dakbedekking is zeer brandgevaarlijk terwijl dat er bij Vloeibare dakbedekking geen vuur aan te pas komt. De efficiënte manier van verwerken zorgt er tevens voor dat de kwalitatief hoogwaardige vloeibare dakbedekking tegen goede prijzen kan worden aangebracht. De kwaliteit/ prijs verhouding is dan ook zeer goed. Door onze intensieve testen is de verwachte levensduur van onze vloeibare PU dakbedekking tussen de 25 tot 40 jaar en bij Bitumen maar maximaal rond de 15 jaar. 

Eventuele tussentijdse reparaties kunnen simpel en snel worden uitgevoerd met de reparatie coating!

Vergelijking met andere dakbedekking

Vloeibare PU dakbedekking Vloeibaar Bitumen dakbedekking Bitumen dakbedekking
Naadloos systeem:
Vloeibaar en efficiënt tijdens verwerking:
Volledig beloopbaar:
Verwerkt zonder open vuur:
UV bestendig en goede weerstand tegen natuurlijke elementen:
Snel en simpel tussentijdse reparaties:
In wit verkrijgbaar dat zorgt voor weerkaatsing zonnestralen en verkoeling in woning of pand:
Witte dakbedekking zorgt voor energiebesparing van o.a. aircosystemen:
Bestand tegen temperaturen van: -40 tot 200 °C -40 tot 100 °C -20 tot 80 °C
Elasticiteit: 400% 300% 50%
Extra werk aan aansluitingen op doorvoeren, dakkapellen, opstaande randen, etc. Nee, eenvoudig mee te behandelen Nee, eenvoudig mee te behandelen Ja, extra werk om op maat te maken
Verwachte levensduur: 25 tot 40 jaar 15 tot 25 jaar Rond de 15 jaar
Kevin

Interesse? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Scroll naar boven