Kunststof

Vloeibare dakbedekking vs. Vloeibare dakbedekking

Wat is kunststof dakbedekking?

Kunststof dakbedekking is gemaakt van PolyVinylChloride. Een dakbedekking van kunststof wordt op dezelfde manier aangebracht als een dakbedekking van bitumen. Het kunststof wordt in rollen uitgerold op het dak en hier op maat gesneden. Enige oneffenheden of obstakels zoals een dakraam of ventilatierooster worden tijdens de werkzaamheden meegenomen en ter plekke vakkundig opgenomen in de dakbedekking. Een dakbedekking van kunststof wordt in alle gevallen aangebracht met lijm en zeer hete lucht dat wordt aangebracht door middel van een mechanische föhn. Bij het aanbrengen van een kunststof dakbedekking is de techniek hetzelfde.

Nadelen kunststof dakbedekking
Kunststof dakbedekking heeft een hoop nadelen. Het is enorm kwetsbaar bij de naden en scheurt daar erg snel door o.a. temperatuurwisselingen. Daarnaast dient er met grote regelmaat onderhoud gepleegd te worden aan deze daken en het leggen of verwerken van kunststof dak rollen is een arbeidsintensieve klus. Dit maakt ook meteen dat de prijs erg hoog wordt.

Kunststof

Vloeibare dakbedekking is een betere oplossing!

Kleijn Coatings Breda heeft met de vloeibare dakbedekking meerdere kwalitatief hoogwaardige systemen dat een beter alternatief biedt voor kunststof dakbedekking. De vloeibare dakbedekking produceert een zeer elastisch membraan met een sterke hechting op vele soorten ondergronden en heeft een uitstekende resistentie tegen mechanische,- chemische,- en thermische belasting. De elasticiteit van de vloeibare dakbedekking is 400% en veel hoger dan de kunststof dakbedekking. 

Er is geen andere dakbedekking die dezelfde elasticiteit heeft als de vloeibare dakbedekking van Kleijn Coatings Breda. Het product is bestand tegen UV en biedt weerstand tegen de natuurlijke elementen.

In tegenstelling tot de kunststof dakbedekking is de vloeibare dakbedekking naadloos aan te brengen op de bestaande ondergrond en dit resulteert in een dak dat bestaat uit 1 geheeld zonder zwakke plekken. Bij kunststof zijn er nog steeds gelijmde naden die extra kwetsbaar zijn en daarbij komt dat de lijm van het kunststof dak snel uitdroogt en scheurt en daardoor wordt de kans op lekkages vergroot.

 De dakbedekking wordt vloeibaar verwerkt en daarom zijn aansluitingen op doorvoeren, dakkapellen, opstaande randen en andere onderbrekingen goed, eenvoudig en effectief mee te behandelen,

Terwijl bij kunststof dakbedekking dit apart op maat moet worden gemaakt. De efficiënte manier van verwerken zorgt er tevens voor dat de kwalitatief hoogwaardige vloeibare dakbedekking tegen goede prijzen kan worden aangebracht. De kwaliteit/ prijs verhouding is dan ook zeer goed. Door onze intensieve testen is de verwachte levensduur van onze vloeibare PU dakbedekking tussen de 25 tot 40 jaar en bij kunststof maar maximaal rond de 25 jaar. 

Eventuele tussentijdse reparaties kunnen simpel en snel worden uitgevoerd met de reparatie coating!

Vergelijking met andere dakbedekking

Vloeibare PU dakbedekking Vloeibaar Bitumen dakbedekking Kunststof dakbedekking
Naadloos systeem:
Vloeibaar en efficiënt tijdens verwerking:
Volledig beloopbaar:
Verwerkt zonder open vuur:
UV bestendig en goede weerstand tegen natuurlijke elementen:
Snel en simpel tussentijdse reparaties:
In wit verkrijgbaar dat zorgt voor weerkaatsing zonnestralen en verkoeling in woning of pand:
Witte dakbedekking zorgt voor energiebesparing van o.a. aircosystemen:
Bestand tegen temperaturen van: -40 tot 200 °C -40 tot 100 °C -25 tot 100 °C
Elasticiteit: 400% 300% 100%
Extra werk aan aansluitingen op doorvoeren, dakkapellen, opstaande randen, etc. Nee, eenvoudig mee te behandelen Nee, eenvoudig mee te behandelen Ja, extra werk om op maat te maken
Verwachte levensduur: 25 tot 40 jaar 15 tot 25 jaar Rond de 25 jaar
Rik

Interesse? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Scroll naar boven