EPDM

Vloeibare dakbedekking vs. EPDM dakbedekking

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM staat ook wel bekend als een synthetisch rubber. EPDM materiaal wordt op maat gemaakt. Een dakbedekking van EPDM word op maat gesneden aan de hand van de door u opgegeven maten. Hierdoor past het precies op uw dak zonder dat er nog aan gewerkt hoeft te worden. Dit is anders dan bijvoorbeeld bij een dakbedekking van bitumen. Hierbij worden de rollen ter plekken bijgesneden en aangepast om uiteindelijk uw dak compleet te bedekken. Een dakbedekking van EPDM is het gehele jaar beloopbaar en volledig recyclebaar. Ook bezit EPDM een aantal kwaliteiten door de rubberen aspect van dit dakbedekking, zoals elasticiteit, blijvend elastisch bij temperatuurschommelingen, bestand tegen weers- en ozoninvloeden, wortelbestendig.

Nadelen EPDM dakbedekking
Tegenover een aantal specifieke kwaliteiten staan ook de nadelen van EPDM. Een elasticiteit van 200% is prachtig, maar wanneer deze spanningen vooraf in het materiaal bij productie zijn ingebracht, ontstaan bij ondoordachte verwerking al heel snel problemen. Het rubber keert terug naar zijn spanningsvrije geheugen en op het dak ontstaan zogenaamde krimpverschijnselen met alle gevolgen van dien. De algemene klachten met EPDM-dakbedekkingssystemen spitsen zich toe op loslatende overlappen, plooivorming en krimp van de dakbanen.

EPDM

Vloeibare dakbedekking is een betere oplossing!

Kleijn Coatings Breda heeft met de vloeibare dakbedekking meerdere kwalitatief hoogwaardige systemen dat een beter alternatief biedt voor EPDM dakbedekking. De vloeibare dakbedekking produceert een zeer elastisch membraan met een sterke hechting op vele soorten ondergronden en heeft een uitstekende resistentie tegen mechanische,- chemische,- en thermische belasting. De elasticiteit van de vloeibare dakbedekking is 400% en veel hoger dan de EPDM dakbedekking. 

Er is geen andere dakbedekking die dezelfde elasticiteit heeft als de vloeibare dakbedekking van Kleijn Coatings Breda. Het product is bestand tegen UV en biedt weerstand tegen de natuurlijke elementen.

In tegenstelling tot de EPDM dakbedekking is de vloeibare dakbedekking naadloos aan te brengen op de bestaande ondergrond en dit resulteert in een dak dat bestaat uit 1 geheeld zonder zwakke plekken. Bij EPDM zijn er nog steeds gelijmde naden die extra kwetsbaar zijn en daarbij komt dat het rubberen EPDM dak en de lijm snel uitdrogen en daardoor wordt de kans op lekkages vergroot. 

De dakbedekking wordt vloeibaar verwerkt en daarom zijn aansluitingen op doorvoeren, dakkapellen, opstaande randen en andere onderbrekingen goed, eenvoudig en effectief mee te behandelen,

Terwijl bij EPDM dakbedekking dit apart op maat moet worden gemaakt. De efficiënte manier van verwerken zorgt er tevens voor dat de kwalitatief hoogwaardige vloeibare dakbedekking tegen goede prijzen kan worden aangebracht. De kwaliteit/ prijs verhouding is dan ook zeer goed. Door onze intensieve testen is de verwachte levensduur van onze vloeibare PU dakbedekking tussen de 25 tot 40 jaar en bij EPDM maar maximaal rond de 25 jaar. 

Eventuele tussentijdse reparaties kunnen simpel en snel worden uitgevoerd met de reparatie coating!

Vergelijking met andere dakbedekking

Vloeibare PU dakbedekking Vloeibaar Bitumen dakbedekking EPDM dakbedekking
Naadloos systeem:
Vloeibaar en efficiënt tijdens verwerking:
Volledig beloopbaar:
Verwerkt zonder open vuur:
UV bestendig en goede weerstand tegen natuurlijke elementen:
Snel en simpel tussentijdse reparaties:
In wit verkrijgbaar dat zorgt voor weerkaatsing zonnestralen en verkoeling in woning of pand:
Witte dakbedekking zorgt voor energiebesparing van o.a. aircosystemen:
Bestand tegen temperaturen van: -40 tot 200 °C -40 tot 100 °C -40 tot 120 °C
Elasticiteit: 400% 300% 200%
Extra werk aan aansluitingen op doorvoeren, dakkapellen, opstaande randen, etc. Nee, eenvoudig mee te behandelen Nee, eenvoudig mee te behandelen Ja, extra werk om op maat te maken
Verwachte levensduur: 25 tot 40 jaar 15 tot 25 jaar Rond de 25 jaar
Rik

Interesse? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Scroll naar boven